Biopolttoaineen avointa kehitystä – Työpaja projektin aloittamisesta 8.10.2015 klo 13-16 Urban Mill

Olemme Ledika Oy:ssä kehittäneet leväteknologiaan perustuvaa biopolttoaineprosessia jo parin vuoden ajan. Kehityksen vauhdittamiseksi olemme käynnistämässä yhteistyöhanketta leväteknologian ympärille. Emme kuitenkaan halua edetä perinteistä reittiä, jossa tavoitteena olisi teknologian patentointi ja sitä kautta kilpailuedun saavuttaminen. Haluamme kehittämisestä avointa, jolloin saavutettava tieto on kaikkien hyödynnettävissä. Teknologian kehittämisen lisäksi tavoitteena on myös kehittää intensiivisesti Suomen avoimen kehityksen osaamista sekä oppilaitos- että yritysympäristössä.

Voimme auttaa halukkaita yhteistyökumppaneita esim. bioreaktorin rakentamisessa ja käynnistämisessä. Tietotaitomme avulla yhteistyökumppanit välttyvät monelta ongelmalta joihin törmäsimme. Tarjoamme nettisivun jossa projektiin liittyvä tieto voidaan jakaa, sekä foorumin jossa voidaan käydä keskustelua projektiin liittyen.

Haluamme mahdollisimman paljon yhteistyökumppaneita, jotta kehitystyö olisi mahdollisimman nopeaa. Avoimen kehityksen voima perustuu siihen, että ongelmia ratkotaan isolla joukolla. Aihealueita on useita, esim. levänkasvuprosessin optimointi, biomassan erotus, kemiallinen öljyn eristys, ohjausautomaation kehitys jne. Tällä hetkellä työskentelemme labramittakaavan prosessin parissa, jossa suurimmat haasteet ovat öljyn eristyksessä leväbiomassasta. Kaikilla prosessin osa-alueilla kuitenkin riittää kehitettävää jatkuvasti. Avoimen kehittämisen projektiin on helppo liittyä, koska kuka tahansa voi tulla mukaan omien resurssiensa puitteissa.

Projektia voidaan lähteä toteuttamaan pienelläkin budjetilla, esim. opiskelijatyövoimaa käyttämällä. Rahoituksen avulla projektista kuitenkin saataisiin tehokkaampi, jos esim. kustakin yhteistyöoppilaitoksesta voitaisiin palkata henkilökunnan jäseniä mukaan kehitystyön tekemiseen.

Haluamme myös yrityksiä mukaan. Yrityksille ansaintamahdollisuudet tämän kaltaisissa avoimen kehityksen projekteissa löytyvät esim. laitteiden ja prosessien kokoonpanosta ja myynnistä. Leväpolttoaineteknologiassa on runsaasti sovelluksia: Maatilan polttoaineprosessi, biokaasulaitoksen jäteveden puhdistusprosessi, laivojen jäteveden puhdistusprosessi, pakolaisleirin jäteveden puhdistusprosessi jne.

Kiinnostaako? Tervetuloa mukaan työpajaan! Ilmoitathan tulostasi viimeistään 6.10.2015 mennessä osoitteeseen miitrei.sorsa(at)edika.fi. Tapahtumaan liittyvät tiedustelut myös samaan sähköpostiin tai puhelimitse 0405573648.

Aika: 8.10.2015 klo 13-16

Paikka: Urban Mill, Kitchen (Betonimiehenkuja 3 E, lastauslaiturilta sisään, Espoo)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s