PiggyBaggy aikoo mullistaa tavarakuljetukset joukkoistamalla – startupille nyt Horizon 2020 tukea

Urban Mill follows ”Prototyped in Espoo Innovation Garden” ventures!

Otaniemen Innovation Alleylla 2013 protottu tavaroiden kimppakyytipalvelu PiggyBaggy valittiin EU:n innovaatio-ohjelmaan. Toimitusjohtaja Harri Paloheimolle syntyi ajatus palvelusta omasta elämästä: kookas kodinkone piti saada huoltoon, mutta perheellä ei ollut autoa. Joku läheistä reittiä kulkeva olisi varmaankin voinut kuljettaa tavaran? Tästä kiteytyi ajatus palvelusta, joka yhdistäisi tavaroiden kuljetustarpeen ja kuljettajat: palvelu tarjoaa tiedon tarpeesta ja kuljetuskapasiteetista, auto ja asiakas kohtaavat, auton omistaja kuljettaa tavaran sovitulla summalla ja näin optimoidaan kuljetuskustannus.
.
.
Markkinapotentiaalia vähittäiskaupassa, julkisella sektorilla ja asuinalueilla.
.
”Paloheimo näkee markkinarakoa etenkin verkkoon siirtyvässä vähittäiskaupassa sekä julkisen sektorin ja asuinalueiden palveluissa. Mm. kuntasektorin palveluissa on reippaasti tehostamisen varaa. Palveluiden tarve kasvaa samalla, kun väestö ikääntyy. Vuoteen 2025 mennessä joka neljäs suomalainen on yli 65-vuotias.”

”PiggyBaggy teki Jyväskylän kaupungin kirjaston kanssa kokeilun, jossa ihmiset veivät kirjoja muiden kaupunkilaisten koteihin tai palauttivat niitä kirjastoon matkansa varrella. Kokeilu osoitti, että kustannuksia voitaisiin tiputtaa huomattavasti joukkoistamisen avulla. Jatkamalla kehitystä yhteistyössä kaupungin kanssa olisi samalla mahdollista tarjota senioreille ja erityisryhmille nykyistä laadukkaampaa palvelua.”

”Paloheimon mukaan palvelulla on kaikki mahdollisuudet laajentua käyttöön koko Euroopassa. Hän uskoo, että viiden vuoden kuluttua PiggyBaggy on lyönyt läpi vähittäiskaupassa ja kuntasektorin palveluissa, ja tavarakimppakyytipalvelun lisäksi asuinalueilla on käytössä älykontit, joihin tavaroita toimitetaan verkkokaupoista kimppakyydeillä.”

”Puhutaan varovaisestikin arvioiden satojen miljoonien potentiaalista 11 miljardin euron kotiinkuljetusmarkkinoilla Euroopassa.”, Paloheimo arvioi.

Lue koko artikkeli Kauppalehdestä, tästä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s